diumenge, 16 de maig de 2010

Yo venía a hablar de mi libro

 Fent honor a la cèlebre frase del Paco Umbral us faig saber que ja ha sortit el llibre de la col·lecció dossiers didàctics de la UOC del qual en sóc coautor (juntament amb la Núria Alart,  la Flora Grané i la Núria Reguant): "Metodologies, eines i recursos TIC per a una educació multicultural a l'ESO".

Un projecte que ha estat un plaer de portar a terme i on hem abocat bona part de les nostres vivències de trinxera al capdavant de les respectives aules d'acollida. El llibre el dediquem a tots els alumnes que hi han passat, però personalment també el dedico a totes aquelles persones que en el seu moment van fer una aposta ferma i valenta per la integració dels col·lectius de nouvinguts, probablement una de les actuacions socialment més avançades de les dues darreres legislatures. Aquesta sí pròpia d'un govern autoanomenat d'esquerres.

6 comentaris:

 1. Enhorabona per la publicació, Ramon i companyes. Sabem de la vostra feina ingent i exemplar al voltant de les aules d'acollida, i el grapat d'exemples TIC que tots hi heu aportat. Amb el llibre, de segur que l'experiència ens la resumiu i l'oferiu en font de plata. Gràcies. Ara llegirem el vostre llibre.

  ResponElimina
 2. Demà mateix miraré de trobar-lo. Pel que fa a les aules d'acollida, també patiran la crisi. Al meu centre retallen un professor per al curs vinent.
  Quina llàstima

  ResponElimina
 3. Oreto, Lu, gràcies per les felicitacions. La veritat és que ens ho hem passat molt bé endreçant les idees i escrivint-les. Totes dues sou també un referent per a mi.

  Lu, a veure si tinc temps i faig una mica de reflexió sobre la pèrdua de know-how que representa l'eliminació de les aules d'acollida.

  ResponElimina
 4. Felicitats Ramon! Ja tinc lectura per aquest estiu ;-)

  ResponElimina
 5. Felicitats per la publicació. Un altre llibre fent cua a les mil i una lectures pendents. No donem a l'abast, però endavant! Sou un equip de pioners i exploradors del desconeguts treballant a les AO i amb TIC!!!

  ResponElimina