dilluns, 6 de febrer de 2012

25 de febrer: IV Jornada WebquestEl proper dia 25 de febrer, WebquestCat organitza la seva IV Jornada, amb el recolzament incondicional, una vegada més, de l'ICE de la UAB. Aquesta comunitat és un exemple com pocs de dedicació, compromís i de bona feina.

Conec des de fa anys les seves dues ànimes, la Carme Barba i el Sebas Capella. Són d'aquelles persones que t'engresquen amb facilitat i t'encomanen entusiasme, ganes de fer feina ben feta.

Gent humil, sincera,  exigent especialment amb ella mateixa), treballadora i molt capaç. Desrpés d'uns quants anys compartint intensos debats, sobretaules i algun que altre bolo per Catalunya i les Espanyes, grans amics.

Les webquest em van enganxar des d'un primer moment. Vaig començar per lliure, l'any 2002 o 2003, quan amb els meus alumnes de l'aula oberta vaig aplicar una webquest per treballar el tema de la convivència i la tolerància en un moment en el que començava a arribar l'onada migratòria d'altres racons del món i sorgien les primeres mostres de rebuig. Va ser una experiència inicial en la que vaig cometre alguns errors que la Carme i el Sebas em van anar ajudant a corregir. Ara en sé una mica més, però no pas prou com per no continuar aprenent de la gent que forma aquesta fantàstica comunitat. La meva darrera aportació ha estat en el marc de la creació per part de l'equip Lacenet de la 2a edició del treball de síntesi telecol·laboratiu sobre l'aigua (http://sites.google.com/site/creditsintesilacenet/home, enllaç a la 1a edició del TS) elaborada entre 7 instituts del Bages i del Berguedà, ique ha estat dirigida per la Palmira Santamaria i el Josep Guzman. L'aplicarem amb alumnes durant el darrer trimestre del present curs.

WebquestCat és una entitat del segle XXI: oberta i generosa. De les que més. Oberta perquè tothom hi és benvingut, i generosa perquè qualsevol dels seus membres està sempre predisposat a donar-te un cop de mà, a fer-te arribar suggeriments, a criticar-te positivament una webquest feta ... He de dir que pertanyo a aquesta gran família des de ja fa alguns anys. He col·laborat en diverses edicions de la seva escola d'estiu, i he de dir que des del primer moment m'hi he sentit molt bé.

Heu de saber que a les seves files hi militen ensenyants de primària i de secundària molt actius i competents. No esmentaré noms perquè me'n deixaria algun i això em sabria molt de greu. Però des dels millors especialistes del país sobre el tema de Webquest, intel·ligències múltiples, etc. fins a Jarbas Novelino, en Jordi Adell o el mateix Bernie Dodge (el pare de les WQ), que l'any 2005 ens va visitar i n'és soci d'honor. Webquestcat, dit per ell mateix, és la comunitat de webquest més activa del món. I la qualitat de les seves produccions la podreu comprovar a la pàgina web referenciada al principi d'aquest post.

WebquestCat no es dedica només a difondre aquesta metodologia, sinó que va evolucionant cap a altres camps i va ampliant els seus horitzonts. És per tant, una entitat inquieta i dinàmica que belluga dia sí, dia també.

Res, connvidar-vos, si encara no ho heu fet encara, a fer la vostra inscripció (queden poquíssimes places). Ens veurem allà, on faré la meva humil col·laboració en un taller sobre possibilitats didàctiques dels entorns virtuals en 3D a les Webquest. Ja us aviso que tindreu problemes per triar un dels diversos tallers que s'hi ofereixen. Tots ells són molt interessants i recomanables. Us hi esperem !

2 comentaris:

 1. Gràcies Ramon per aquest post, no se que dir... només que tu també ets un dels culpables de molts dels èxits de les diverses activitats que fem i que comptar amb el teu suport, és un gran luxe.
  Una abraçada
  Carme

  ResponElimina
 2. Ramon, gràcies!
  Ets un amic, si un amic!
  M'has emocionat!
  Gràcies!

  ResponElimina